KANELKAKE!
Ååå…så enkelt og så godt:)
200 gram romtemperert smør/margarin
3,5 dl sukker
3 egg
6 dl mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
ca 1 dl melk
Sukker og kanel til å strø over tilslutt
Slik gjør du:
–Smør og sukker røres hvitt
–Tilsett ett og ett egg
–Bland i siktet mel, vaniljesukker og bakepulver
–Ha i melken til sist
–Hell røren i en liten langpanne (jeg brukte 20×30)
–Strø over sukker (f.eks perlesukker) og kanel og stek på 200 grader i ca 15 min, kanskje litt lenger (prøv deg fram)
Den er kjapp og veldig god.
# Denne oppskriften kan også brukes til sukkerbrød og om du putter eplebiter i så blir det en veldig god eplekake.
Pass på tiden for den blir fort ferdig. Stikk med en strikkepinne eller kakestikke og se at det ikke henger deig igjen på pinnen.
Posted on juli 21, 2015, in Kaker. Bookmark the permalink. 4 kommentarer.
15 minutter var drøyt å skrive. Nå har mi stått 35 minutter, og den er ikke i nærheta av gjennomstekt.
LikerLiker
Hei
Da tror jeg nok det har skjedd en feil med fremgangsmåten din, for 35 min er alt for lenge.
For å være helt sikker har jeg bakt den igjen i dag, stekte den i 18 min og den ble perfekt. (Ovner er jo litt forskjellig, så må se ann.)
Rørte du smør og sukker hvitt, altså romtemperert smør og sukker lenge? Før du hadde oppi ett og ett egg for så og ha oppi det tørre + melken?
Dette skal være en tykk tykk røre.
Her er det viktig og ikke smelte smøret først.
LikerLiker
Endte opp med 45 minutter steketid. Alt ble gjort etter oppskrifta. Men kaka ble god 🙂
LikerLiker
Så rart, men bra den smakte🤗
LikerLiker