KANELKAKE!

Ååå…så enkelt og så godt:)

200 gram romtemperert smør/margarin

3,5 dl sukker

3 egg

6 dl mel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

ca 1 dl melk

Sukker og kanel til å strø over tilslutt

Slik gjør du:

Smør og sukker røres hvitt

Tilsett ett og ett egg

Bland i siktet mel, vaniljesukker og bakepulver

Ha i melken til sist

Hell røren i en liten langpanne (jeg brukte 20×30)

Strø over sukker (f.eks perlesukker) og kanel og stek på 200 grader i ca 15 min, kanskje litt lenger (prøv deg fram)

Den er kjapp og veldig god.

# Denne oppskriften kan også brukes til sukkerbrød og om du putter eplebiter i så blir det en veldig god eplekake.
Pass på tiden for den blir fort ferdig. Stikk med en strikkepinne eller kakestikke og se at det ikke henger deig igjen på pinnen.

 

About elisabethsbesteoppskrifter

Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter. Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:) Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det! Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert. Kanskje barna er med å lager noe... Håper det er noe som frister!

Posted on juli 21, 2015, in Kaker. Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

  1. 15 minutter var drøyt å skrive. Nå har mi stått 35 minutter, og den er ikke i nærheta av gjennomstekt.

    Liker

    • Hei
      Da tror jeg nok det har skjedd en feil med fremgangsmåten din, for 35 min er alt for lenge.
      For å være helt sikker har jeg bakt den igjen i dag, stekte den i 18 min og den ble perfekt. (Ovner er jo litt forskjellig, så må se ann.)
      Rørte du smør og sukker hvitt, altså romtemperert smør og sukker lenge? Før du hadde oppi ett og ett egg for så og ha oppi det tørre + melken?
      Dette skal være en tykk tykk røre.
      Her er det viktig og ikke smelte smøret først.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: