BOLLER! (ca 20 stk)

Disse bollene er min favoritt! Deigen er fin å jobbe med, bollene blir luftige og ikke altfor søte. Passer derfor veldig godt med sjokoladebiter i:)

 

100 g smør/margarin (mykt, romtemperert)

ca 550 g hvetemel

100 g sukker

1/2 ts bakepulver

1 ts kardemomme

1/4 ts salt

3 1/2 dl melk

50 g gjær eller 1 pk tørrgjær

Egg til pensling

Slik gjør du:

-Smuldre smøret i melet (spar litt mel i tilfelle det blir for mye. Spe på mer etterhvert hvis du trenger. Jo mindre mel, jo luftigere)

-Bland i resten av det tørre. Bruker du tørrgjær, blander du det i det tørre

-Varm melken til ca 37 grader og rør ut den ferske gjæren hvis du bruker det

-Tilsett vesken i det tørre og elt deigen godt sammen

-Det er en forholdsvis løs deig

-Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og hev til dobbelt størrelse. Ca 45 min

-Bak ut boller, bruk evt litt mer mel om den er klissete, men unngå for mye mel!

-Legg de på et bakepapirkledd stekebrett og la de heve under kjøkkenhåndkle i ca 20 min

-Pensle med egg

-Stek midt i ovnen, 225 grader, 10-12 minutter

# Pleier ofte å kjøpe sjokoladeknupper og bake de inn i bollene når jeg ruller de ut. Blir kjempe godt:) Kan selvfølgelig bruke rosiner også.

# Jeg er blitt avhengig av min kjøkkenmaskin, så har du det, annbefaler jeg å bruke den! Deigen blir 10 ganger bedre å jobbe med.

# Jeg dobler alltid oppskriften og fryser de ned med en gang de er avkjølt. Supert og ta opp når man har lyst på noe godt eller får besøk:)

About elisabethsbesteoppskrifter

Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter. Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:) Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det! Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert. Kanskje barna er med å lager noe... Håper det er noe som frister!

Posted on oktober 23, 2015, in Gjærbakst. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Hei!🙋 Din oppskrift ligne på mamma si,så derfor prøve æ den!Mamma si e bort og d e mamma å!
    Mvh Anne Greta Olsen.

    Liker

Legg igjen en kommentar