PIKEKYSS!

Smelter på tunga:)

 
3 Eggehviter

1 klype Salt

Noen dråper Sitron

Evt 5-10 dråper smaksessens (jeg brukte bringebæressens)

120 g Sukker

Slik gjør du:

-Skru på ovnen på 100 g varmluft

-Bland sammen alle ingrediensene unntatt sukker

-Pisk dette til hvitt skum

-Tilsett litt og litt sukker etterhvert

-Marengsen er ferdig når den har en silkeaktig «fluffy» konsistens. Den skal være litt hard for godt resultat

-Om du vil farge marengsen, kan du dele opp røren og røre inn ønsket farge. (Anbefaler å bruke Wilton farge. Jeg kjøpte på Jernia)

-Ha marengsen oppi en sprøytepose og lag topper på bakepapirkledt stekeplate (jeg liker at de er små søte munnfuller)

-Skru ned varmen til 80 grader varmluft

-Stek pikekyssene i ca 2 timer

-Ikke åpne døren før det har gått minst 1 1/2 time

-Da kan du sjekke om de er sprø eller ikke (må kanskje stå lenger)

-Når de har blitt passe sprø, skrur du av ovnen og lar de stå der til stekeovnen blir kald

About elisabethsbesteoppskrifter

Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter. Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:) Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det! Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert. Kanskje barna er med å lager noe... Håper det er noe som frister!

Posted on desember 22, 2015, in Julegodt. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: