GROVT BRYTEBRØD/RUNDSTYKKER m/cottage cheese!
Grove, sunne og gode rundstykker:)
3 dl melk
25 g gjær
200 g cottage cheese
1 ts salt
4 dl sammalt hvete, grovt
1 dl havremel (evt havregryn)
Ca 5 dl hvetemel
Slik gjør du:
-Smelt smøret og ha i melken
-Varm til 37 °C og smuldre i gjæren
-Tilsett cottage cheese og rør så i melet til alt er samlet til en deig. Deigen skal være passe fast
-Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca 30 minutter
-Sett stekeovnen på 200 °
-Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form (Du kan bruke vanlig stekebrett, som jeg gjorde, og også lage de mer som rundstykker. Kan da forkorte steketiden litt)
-Ha deigen på bordet og elt den litt
-Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød
-Legg bollene i langpannen dekket med bakepapir
-Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter
-Pensle med egg og dryss på valmuefrø/sesamfrø
-Stek brødene midt i ovnen i 30 – 40 minutter (se ann steketiden på rundstykker)
-Avkjøl
Posted on januar 6, 2016, in Gjærbakst. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.
Legg igjen en kommentar
Comments 0