SUNNE ENERGIBARER!

Disse bør prøves! 

  

85 g nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter)

85 g tørket frukt (aprikoser, mango, annanas…)

12 stk dadler uten stein (eller ev. skjær ut steinen)

Slik gjør du:

-Legg alle ingrediensene i en blender eller food processor. Bruk fantasien å test ut ulike typer av nøtter og tørket frukt

-Puls blandingen noen ganger for å skille de fra hverandre. Klumper dadlene seg sammen bør de separeres

-Mikse ingrediensene i to minutter, eller til alle ingrediensen er knust og har begynt å forme seg som en ball

-Legg ballen på bakepair eller plastikkfolie før du klemmer den utover med hendene. Platen bør være ca 20×20 centimeter
-Pakk deigen inn iplastikk og la den  helst hvile i minimum en time, men la den gjerne ligge over natten før du kutter den opp i 8 store eller 16 små energibarer

-Pakk hver enkelt bar inn i folie eller bakepapir

-Oppbevar energibarene i kjøleskap i 2-3 uker, eller i fryseren i opp til 3 måneder

# Energibarene kan spises direkte ut fra kjøleskapet eller fryseren, de vil da være faste med god tyggemotstand. De kan også oppbevares i romtemperatur, og egner seg perfekt som en liten snack i lunsjboksen

Reklame

About elisabethsbesteoppskrifter

Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter. Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:) Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det! Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert. Kanskje barna er med å lager noe... Håper det er noe som frister!

Posted on februar 5, 2016, in Sunt og godt. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: