FINE HAMBURGERBRØD! (8 STK)

Perfekte hamburgerbrød:)


1,4 dl vann

2 dl melk

1 ss sukker

3 ss olivenolje

25 gram fersk gjær

ca 500 gram hvetemel (bytt gjerne ut 100-200 g med f.eks havremel)

3/4 ts salt

sesamfrø og melk til pensling

Slik gjør du:

-Varm melk til lunken temperatur

-Smuldre gjær og rør den ut med lunken vann (ca 37 grader) og sukker

-Ha i alt det våte, og rør ut

-Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin (la litt mel være igjen) og elt i 15 minutter på middels hastighet

-Se etter om deigen vil ha mere mel, og tilsett

-La heve til dobbel størrelse

-Ha deigen på melet bakefjøl, og del den opp i 8 like store deler (veier omtrent 110 gram+ pr. brød)

-Trill de runde og flate

-Legg de på bakepapir med klede over og hev til dobbel størrelse

-Pensle med melk og strø på rikelig med sesamfrø

-Stekes midt ovn på 225 grader i 10-12 minutter

-Avkjøl på rist

Reklame

About elisabethsbesteoppskrifter

Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter. Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:) Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det! Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert. Kanskje barna er med å lager noe... Håper det er noe som frister!

Posted on april 30, 2016, in Gjærbakst. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: