FINE HAMBURGERBRØD! (8 STK)
Perfekte hamburgerbrød:)
2 dl melk
1 ss sukker
3 ss olivenolje
25 gram fersk gjær
ca 500 gram hvetemel (bytt gjerne ut 100-200 g med f.eks havremel)
3/4 ts salt
sesamfrø og melk til pensling
Slik gjør du:
-Varm melk til lunken temperatur
-Smuldre gjær og rør den ut med lunken vann (ca 37 grader) og sukker
-Ha i alt det våte, og rør ut
-Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin (la litt mel være igjen) og elt i 15 minutter på middels hastighet
-Se etter om deigen vil ha mere mel, og tilsett
-La heve til dobbel størrelse
-Ha deigen på melet bakefjøl, og del den opp i 8 like store deler (veier omtrent 110 gram+ pr. brød)
-Trill de runde og flate
-Legg de på bakepapir med klede over og hev til dobbel størrelse
-Pensle med melk og strø på rikelig med sesamfrø
-Stekes midt ovn på 225 grader i 10-12 minutter
-Avkjøl på rist
Posted on april 30, 2016, in Gjærbakst. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.
Legg igjen en kommentar
Comments 0