Panacotta!

En fantastisk god dessert som passer til alle anledninger og kan toppes med det man vil. Her kan man bruke friske bær, bærcoulis, passionsfrukt glace og alle typer sauser. Passer til det meste:)

img_9409

1 L fløte

 200 g philadelphiaost2 vaniljestenger

200 g sukker

5 pl gelantin

Slik gjør du:

-Kok opp fløte, philadelphiaost, sukker og vaniljestenger ( Del stengene i to og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i kjelen)

-Ta av platen

-Sil blandingen eller bare plukk ut stengene

-Myk opp gelantin i kaldt vann og rør det inn i fløteblandingen

-Helles i en bolle eller porsjonsglass til avkjøling, gjerne natten over

BÆRCOULIS!

1 pk skogsbærblanding/bringebær eller andre bær
100 g melis

Litt presset sitronsaft

Smak evt til med litt kanel eller stjerneanis eller annet…

Slik gjør du:

-Kok opp og avkjøl

-Press gjerne alt gjennom en sil for å unngå hele bær

-Hell alt over i en liten mugge eller over desserten

About elisabethsbesteoppskrifter

Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter. Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:) Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det! Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert. Kanskje barna er med å lager noe... Håper det er noe som frister!

Posted on desember 30, 2016, in Desserter. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: