VANILJEHORN!

Disse er verdt å prøve:) Myke og gode med deilig vaniljekrem. 

img_9678
25 g gjær

5 dl melk

125 g smør

125 g sukker

En klype salt

1 egg lett pisket

800-900g hvetemel (begynn med 800)

Slik gjør du:

-Smelt smøret og varm melken i smøret. 30-37 grader

-Løs opp sukkeret i væsken

-Løs opp gjæren i smør, sukker og melkeblandingen

(Bruker du tørrgjær, ca 1/2 pose +, så ha alt det tørre i bollen og tilsett så det våte)

-Tilsett resten og elt i 10 minutter, minimum…

(kan aldri si det for ofte: ikke bruk for mye mel! Tørr gjærbakst er ikke godt! Begynn med 800-850 g mel og elt godt og lenge i maskinen. Denne deigen blir helt perfekt å jobbe med og du trenger ikke mel på benken når du kjevler ut)

-Sett til heving til dobbel størrelse ca 1 time

# Jeg har brukt ferdig vaniljekrem, men her kan du selvfølgelig bruke hjemmelaget

-Del deigen i fire og kjevle ut til rundinger på 20-30 cm i diameter.

-Del hver runding i åtte snipper/trekanter, og legg en teskje med vaniljekrem på toppen

-Rull sammen til små horn (pass på at «snippen» er under hornet så de ikke spretter opp under steking)

-Etterhev i 30-45 minutter, pensle med egg og stek på ca 240 grader i 8-10 minutter

-Avkjøl på rist

-Server gjerne med melisglasur

About elisabethsbesteoppskrifter

Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter. Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:) Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det! Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert. Kanskje barna er med å lager noe... Håper det er noe som frister!

Posted on februar 19, 2017, in Gjærbakst. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: