GRØNNSAKSSUPPE M/SVINEKNOKE! (4 porsj)

Sunn og god hverdagsmat:)

img_9673

1 lettsaltet eller lettsaltet og røkt svineknoke

2 dl byggryn. (Gullbygg middagsbygg fra Coop! Denne trenger ikke bløtlegges over natten som vanlig byggryn)

1 liten sellerirot

1 liten kålrot

4 mellomstore poteter

3 gulrøtter

1 purre (vårløk)

et par stilker frisk timian

et par stilker persille

10 hele pepperkorn

(Ev litt buljong hvis du ønsker ekstra smak. Pass på så suppen ikke blir for salt)

Slik gjør du:

-Legg knoken i en passende kjele

-Tilsett timian, persillestilker og pepper

-Dekk med vann, ca. 2 1/2 liter og kok opp (Skum eventuelt bort skum som har lagt seg på toppen)

-La knoken koke/trekke i ca. 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av benet

-Rens og skjær alle grønnsakene i jevne små biter mens kjøttet koker
-Ta opp knoken og sil kraften

-Rens kjøttet for ben, skinn og overflødig fett og skjær eller riv kjøttet i biter
-Kok opp kraften, tilsett grønnsaker og byggrynene og kok til grønnsakene og byggrynene er møre
-Legg kjøttet tilbake i suppen og juster smaken med salt og pepper (ev buljong)
#Server med ferskt brød eller flatbrød med godt smør

#Valg av grønnsaker kan varieres etter ønske.

About elisabethsbesteoppskrifter

Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter. Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:) Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det! Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert. Kanskje barna er med å lager noe... Håper det er noe som frister!

Posted on februar 23, 2017, in Supper. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: