GRØNNSAKSSUPPE M/SVINEKNOKE! (4 porsj)
Sunn og god hverdagsmat:)
1 lettsaltet eller lettsaltet og røkt svineknoke
2 dl byggryn. (Gullbygg middagsbygg fra Coop! Denne trenger ikke bløtlegges over natten som vanlig byggryn)
1 liten sellerirot
1 liten kålrot
4 mellomstore poteter
3 gulrøtter
1 purre (vårløk)
et par stilker frisk timian
et par stilker persille
10 hele pepperkorn
(Ev litt buljong hvis du ønsker ekstra smak. Pass på så suppen ikke blir for salt)
Slik gjør du:
-Legg knoken i en passende kjele
-Tilsett timian, persillestilker og pepper
-Dekk med vann, ca. 2 1/2 liter og kok opp (Skum eventuelt bort skum som har lagt seg på toppen)
-La knoken koke/trekke i ca. 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av benet
-Rens og skjær alle grønnsakene i jevne små biter mens kjøttet koker
-Ta opp knoken og sil kraften
-Rens kjøttet for ben, skinn og overflødig fett og skjær eller riv kjøttet i biter
-Kok opp kraften, tilsett grønnsaker og byggrynene og kok til grønnsakene og byggrynene er møre
-Legg kjøttet tilbake i suppen og juster smaken med salt og pepper (ev buljong)
#Server med ferskt brød eller flatbrød med godt smør
#Valg av grønnsaker kan varieres etter ønske.
Posted on februar 23, 2017, in Supper. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.
Legg igjen en kommentar
Comments 0