GROVE FROKOST-RUNDSTYKKER! (16 stk)
Saftige og smakfulle rundstykker…
1 pk tørrgjær
6,5 dl melk
125 g smør
1 ts salt
1 ss sukker
1 egg
Ca 700 g hvetemel
100 g lettkokte bygg og havregryn (Coop Gullbygg)
200 g sammalt hvete fin
50 g solsikkekjerner
Slik gjør du:
– Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm forsiktig til fingervarmt
– Bland det tørre i bakebollen og ha i smøret og melken
– Elt med en kjøkkenmaskin i 10 min, mens du underveis i eltingen tilsetter egget
– Juster ev med mer mel
– La deigen heve under et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse
– Bak ut til 16 rundstykker og sett alle sammen på et brett med bakepapir
– Sett ovnen på 225 grader
– La rundstykkene etterheve i ca 30 min
– Pensle med egg, topp gjerne med mer solsikkekjerner og stek midt i ovnen i ca 15 min
– Avkjøl på rist
Posted on oktober 5, 2018, in Gjærbakst. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.
Legg igjen en kommentar
Comments 0