SOPPSUPPE! (Ca. 4 porsj.)
Deilig høstsuppe:)
800 g blandet sopp
4 ss smør
1 ss olivenolje
1 finhakket løk
2 fedd hvitløk
1 ts timian
1,5 dl tørr hvitvin
5 dl kylling/grønnsaksbuljong
5 dl melk
2 dl fløte
Salt/pepper
Sitronsaft
(Gressløk/persille)
(Bacon)
Slik gjør du:
– Kutt 500 g sopp i små biter
– Smelt smøret i en kjele og fres løken til den er blank og myk
– Tilsett sopp og timian og la det frese ett par minutter til
– Tilsett hvitvin og kok til halvparten har fordampet
– Hell i kraft og melk, la det småkoke i ca 20 min
– Tilsett fløten og kjør suppen jevn og fin i en hurtigmikser (virker suppen veldig tykk, kan du spe den ut med mer melk eller buljong)
– Ha suppen tilbake i kjelen og smak til med salt/pepper og sitronsaft
– Del resten av soppen i pene biter og stek den sammen med finhakket hvitløk
– Krydre med salt/pepper og tilsett gressløk eller persille
– Fordel soppblandingen i suppetallerkener og hell varm suppe over
– Server med godt brød og evt litt stekt bacon
Posted on november 11, 2018, in Supper. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.
Legg igjen en kommentar
Comments 0