RISBOLLER!
Endelig en goood risbolleoppskrift:)
150 g delfiafett
100 g smør
100 g mørk kokesjokolade
100 g melkesjokolade
2 egg
2 dl sukker
3 ss sterk kaffe
120 g puffet ris
ca. 1/4 ts maldonsalt
Slik gjør du:
– Smelt delfiafett og smør på medium varme i en kjele
– Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen
– Rør inn kaffe og maldonsalt
– Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur
– Pisk eggedosis av egg og sukker og rør inn sjokoladeblandingen
– Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott
– Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen, for mye ris gjør bollene tørrere
– Form små, runde boller med to spiseskjeer, og plasser bollene på et bakepapir eller i muffinsformer
– La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks
– Oppbevar i kjøleskap eller fryser
Posted on desember 19, 2018, in Julegodt. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.
Legg igjen en kommentar
Comments 0