Norsk, tradisjonell dessert som smaker kjempe godt.

3 stk epler
6 ss sukker
1/2 dl vann
2 ss smør
6 ss brødrasp (ev griljermel, kavring)
1 ts kanel
3 dl kremfløte
Slik gjør du:
– Skrell og kutt opp epler i biter
– Ha eplebitene i en kjele sammen med 4 ss av sukkeret og alt vannet
– Kok til eplene er møre og begynner å mose seg
– Avkjøl (man kan også kjøpe ferdig eplemos)
– Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne, tilsett brødrasp og fres godt
– Krydre med kanel og avkjøl
– Pisk luftig krem av fløten
– Fordel desserten i en bolle eller i dessertglass, lagvis eple, krem og brødrasp
Lik dette:
Liker Laster...
About elisabethsbesteoppskrifter
Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad.
Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt.
Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter.
Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:)
Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det!
Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert.
Kanskje barna er med å lager noe...
Håper det er noe som frister!
Legg igjen en kommentar
Comments 0