GRØNNSAKSLASAGNE! (5-6 pers)
Kjempe god og helt uten kjøtt:)
Tomatsaus:
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1 paprika
2 gulrøtter
1 pastinakk
1 persillerot
1 liten søtpotet
1 squash
2 bokser hakka tomater
1-2 ss tomatpuré
1 pk røde linser (go’green)
1 ts basilikum
1 ts oregano
1 ts sukker
Salt og pepper
(Evt litt chilikrydder)
Ostesaus:
2 ss smør
2-3 ss hvetemel
Ca 5 dl melk
En håndfull revet ost
Ca 1 ts malt muskat
Salt/pepper
6-8 lasagneplater (Barilla)
Revet ost
Slik gjør du:
– Kutt alle grønnsakene i bittesmå terninger og finhakk løk og hvitløk
– Fres grønnsakene i olje, på middels varme i noen minutter
– Ha over tomatpuré og hakka tomater og kok opp
– Skyll linsene i en sil og ha det oppi tomatsausen
– Smak til med krydder og la det småputre mens du lager ostesaus
—–
– Smelt smør og rør inn hvetemel
– Spe med melk og rør godt mellom hver gang, sånn at du får en jevn saus
– Småkok noen minutter og smak til med muskat, salt og pepper.
– Rør inn osten
—–
– Legg tomatsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med tomatsaus
– Ha over godt med revet ost
– Stek midt i ovnen på 200 grader, i ca 35 min
# Server med godt brød og en grønn salat
Posted on april 28, 2019, in Middag, Vegetar. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.
Legg igjen en kommentar
Comments 0