BOLLER! (ca 20 stk)
Disse bollene er min favoritt! Deigen er fin å jobbe med, bollene blir luftige og ikke altfor søte. Passer derfor veldig godt med sjokoladebiter i:)
100 g smør/margarin (mykt, romtemperert)
ca 550 g hvetemel
100 g sukker
1/2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/4 ts salt
3 1/2 dl melk
50 g gjær eller 1 pk tørrgjær
Egg til pensling
Slik gjør du:
-Smuldre smøret i melet (spar litt mel i tilfelle det blir for mye. Spe på mer etterhvert hvis du trenger. Jo mindre mel, jo luftigere)
-Bland i resten av det tørre. Bruker du tørrgjær, blander du det i det tørre
-Varm melken til ca 37 grader og rør ut den ferske gjæren hvis du bruker det
-Tilsett vesken i det tørre og elt deigen godt sammen
-Det er en forholdsvis løs deig
-Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og hev til dobbelt størrelse. Ca 45 min
-Bak ut boller, bruk evt litt mer mel om den er klissete, men unngå for mye mel!
-Legg de på et bakepapirkledd stekebrett og la de heve under kjøkkenhåndkle i ca 20 min
-Pensle med egg
-Stek midt i ovnen, 225 grader, 10-12 minutter
# Pleier ofte å kjøpe sjokoladeknupper og bake de inn i bollene når jeg ruller de ut. Blir kjempe godt:) Kan selvfølgelig bruke rosiner også.
# Jeg er blitt avhengig av min kjøkkenmaskin, så har du det, annbefaler jeg å bruke den! Deigen blir 10 ganger bedre å jobbe med.
# Jeg dobler alltid oppskriften og fryser de ned med en gang de er avkjølt. Supert og ta opp når man har lyst på noe godt eller får besøk:)
Posted on oktober 23, 2015, in Gjærbakst. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.
Hei!🙋 Din oppskrift ligne på mamma si,så derfor prøve æ den!Mamma si e bort og d e mamma å!
Mvh Anne Greta Olsen.
LikerLiker
Håper de faller i smak! I hvertfall min favoritt:)
LikerLiker