INDISK KYLLINGSUPPE med eple, ingefær og chili!
Stor suppefavoritt:) Fantastisk god og passe spicy.
1/2 Løk, finhakket
1 fedd Hvitløk, finhakket
ca 1/2 rød Chili, finhakket (jeg tok ut frøene)
ca 1 ss revet frisk Ingefær (skrellet en liten bit og brukte rivjern)
2 Gulrøtter, grovt revet
1 Eple, grovt revet
ca 2 ts Karri
9-10 dl Kyllingkraft/buljong (jeg tok 10 dl vann og kokte opp med 2 stk hønsebuljong fra Knorr)
1,5 dl Matfløte (kan byttes ut med kokosmelk hvis man har allergi)
2-3 Kyllingfileter
Pepper/salt
Slik gjør du:
–Hakk opp og riv alt klart før du begynner på suppa
–Fres løk, hvitløk, chili og ingefær i smør eller nøytral olje på middels varme, til løken blir blank og myk.
–Tilsett revet gulrøtter, revet eple og karri og la det surre med ca 1 minutt.
–Tilsett kyllingkraften/buljongen.
–Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.
–I mellomtiden freser du passe store biter av kylling i panna med litt pepper og evt salt, til du får en fin stekeskorpe og de er akkurat gjennomstekt.
–Tilsett kyllingbitene og matfløten i suppa og gi suppa et lett oppkok.
–Smak evt til med mer salt og pepper om nødvendig
# Hvis du liker koriander, kan du finhakke det å ha over før servering, eller f.eks bladpersille…
Posted on juli 29, 2015, in Supper. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.
Legg igjen en kommentar
Comments 0