MATKRINGLE!

Dette syns jeg er veldig godt. Gjerne med godt smør på:) Denne gjærdeigen kan også brukes til å lage 2 fletteloff:)

 

3 dl vann

3 dl melk

25 gram fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær

1 egg

1 ss sukker

ca 1,5 ts havsalt

Ca 950-1000 gram hvetemel

50 gram romtemperert smør

Slik gjør du:

Varm melk og vann til fingervarmt

Løs opp gjæren

Ha alle ingrediensene, med unntak av smøret og ca halvparten av melet, i bakebollen og kjør i kjøkkenmaskinen på lav hastighet til du får en jevn masse

Spe på med melet til du får en jevn deig

Tilsett smøret i terninger og kjør deigen til alt smøret er arbeidet inn i deigen, og du har en elastisk og smidig deig (gjerne i 10 min)

Ha på plast eller et rent klede og la deigen heve til dobbel størrelse

-Imens ordner du fyllet:

1 vårløk

2 paprika (rød/grønn/gul)

Ca 200 g god ost

Ca 100-200 g strimlet skinke

Grønnsakene hakkes og blandes

Osten raspes

Del deigen i to deler

Ha godt med mel på bakebordet for å unngå at de setter seg fast

Kjevle ut til 2 avlange leiver (pass på at du ikke kjevler for lang og for tynt for da kan fyllet fort renne ut)

Strø på halvparten av grønnsaksfyllet, osten og skinka på hver leiv

Se bilde under for hvordan du skjærer og bretter deigen rundt fyllet

Legg de forsiktig på to papirkledde stekebrett

Hev til dobbel størrelse under ett rent klede og pensle med egg

Strø på valmuefrø eller sesamfrø

Stek midt i ovnen på 190 grader i ca 35-40 minutter

(Syns du de blir mørke så kan du legge over litt aluminiumsfolie på slutten av steketiden)

Avkjøl

 

Reklame

About elisabethsbesteoppskrifter

Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Liker godt og prøve ut nye oppskrifter jeg finner (f.eks Trines matblogg, Det søte liv, Passion 4 baking, Fru Timian, Matprat, Krem.no og mange andre nettsteder/blogger). Lager ofte mine egne varianter også lager jeg også mine egne oppskrifter. Her på bloggen vil jeg legge ut alt mulig fra dagens middag, gjærbakst, kaker, desserter og alt annet som jeg syns smaker godt og er verdt å dele:) Jeg er veldig opptatt av at oppskriftene og fremgangsmåtene blir forenklet og at alle kan mestre det! Noen ganger er det helt enkle ting som går raskt i en hektisk hverdag mens andre ganger kan det være mer avansert. Kanskje barna er med å lager noe... Håper det er noe som frister!

Posted on august 10, 2015, in Gjærbakst. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: