SKAPPELBRØD!
Veldig sunt og godt brød:) Det smuler heller ikke så mye som hjemmelaget brød ofte gjør. Veldig enkelt da alt bare kan røres sammen for hånd. Dette bør prøves!
650 g Siktet speltmel
250 g Sammalt speltmel
60 g Solsikkekjerner
60 g Gresskarkjerner
50 g Sesamfrø
50 g Havregryn
100 g Linfrø
1 ss Salt
1 pk Gjær
1 L Vann
(Evt 50 g chia frø)
Slik gjør du:
–Rør sammen til en løs deig og hev i ca 30 min
–Hell deigen over i 2 godt smurte former (jeg bruker en smal remse med bakepapir i bunnen)
–Strø over gresskarkjerner og hev i ca 45 min under et klede
–Stekes på 225 grader, ca midt i ovnen, i ca 40 minutter
–Ta de så ut av formene og sett de oppned på en rist
–Stek de i ytterligere 15-20 minutter litt lenger ned i ovnen
Dette gjør skorpen sprø og god!
–Avkjøl og nyt!
Putt det du ikke bruker i frysern;)
Posted on august 10, 2015, in Brød, Gjærbakst. Bookmark the permalink. 3 kommentarer.
Noen som har/kan regne ut næringsinnhold pr 100 gr på dette brødet?
LikerLiker
og kalori innhold pr 100 gram
LikerLiker
Jeg har aldri telt kalorier, så det vet jeg dessverre ikke:)
LikerLiker